Een ergonomische gamestoel gamet toch veel fijner?

Wanneer je wel eens graag een spelletje speelt op je computer of gameconsole, dan is een gamestoel wel aan te raden. Deze zorgt er namelijk voor dat je tijdens het gamen in een goede houding blijft zitten. Blijf je immers te lang in een verkeerde positie zitten, dan loop je het risico op blessures. De gamestoel is speciaal ontworpen om dit tegen te gaan.

De werking van een gamestoel

Met een gewone stoel of bureaustoel zul je merken bij langdurig gamen dat je last krijgt van lichamelijke klachten, zoals een stijve nek, rugpijn en pijn aan het zitvlak. Een gewone stoel kan je niet de steun geven die je op dat moment nodig hebt. Je zit of te diep weggezakt in je stoel of je wordt in een andere verkeerde houding gedwongen. Op die manier ga je je irriteren aan je klachten, terwijl gaming juist ontspannend moet zijn. Een gamestoel neemt deze issues weg, want hij is ontworpen met zachte kussens, die precies op je lichaam aansluiten. Bij Podobrace zijn al deze stoelen uitgebreid getest op kwaliteit. Binnen de gamestoelen zijn er onderling verschillen, dus kijk altijd even na wat voor jou de beste optie is. 

De voordelen van een gamestoel

Het is heerlijk om na een drukke dag je even terug te trekken in je game, in je eigen fantasiewereld. Een gamestoel geeft je hier de mogelijkheid toe, omdat het luxe en comfort biedt aan je lichaam. Je wordt kortom niet meer afgeleid van je spel, doordat je lichamelijke ongemakken ervaart. Daarnaast krijg je deze stoelen in allerlei soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils. Je hebt stoelen met extra kussens of neksteunen voor nog meer luxe of je hebt gamestoelen die kunnen draaien, zoals een bureaustoel. Er zijn zelfs stoelen, die speciaal op bepaalde spellen afgestemd zijn.

Tips bij het kopen van deze wonder stoel 

Je doet jezelf een groot plezier door een gamestoel aan te schaffen. Maar waar moet je op letten, wanneer je deze stoel gaat aanschaffen? Ten eerste let je op het te besteden budget. Wat jij wil betalen voor goede gamestoelen, is persoonsgebonden. Er zijn stoelen in verschillende prijsklassen en kwaliteit. Over het algemeen is investeren in deze stoelen wel een duurdere hobby, maar dan heb je ook een degelijke stoel. Ten tweede kies je een stoel, die bij de rest van je interieur past. Het oog wil immers ook wat. Let op de afmeting van je bureau, wanneer je gamet op je pc. Je wil immers je stoel ook makkelijk wegschuiven onder je bureau, zodat hij het minste ruimte in neemt. 

Hoe ziet een goede stoel eruit?

Comfort is cruciaal bij deze stoelen en dit krijg je door een goed ergonomisch ontwerp van je stoel. Kijk hoe groot je bent en koop een gamestoel die op jouw lengte aansluit. Kijk ook of je stoel een kantelfunctie heeft, zodat je lichaam in beweging blijft tijdens de lange gamesessies. Ook verstelbare armleuningen zijn voor veel gamers een pre. Let als laatste op het draagvermogen. Niet elke stoel kan hetzelfde gewicht dragen. Als je een stoel overbelast, dan gaat je stoel sneller stuk dan normaal. De meeste gamestoelen kunnen een gewicht dragen van ongeveer 150 kilogram.